TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Tips waarmee je anderen verslaat jouw droomhuis te kopen

Op het internet heb je het droomhuis gezien. Alles klopt hieraan. Het is het ideale huis om te kopen in Roosendaal. Om als eerst dit droomhuis te kopen worden er in dit artikel een aantal tips gegeven. In de huidige woningmarkt is er voldoende keuze, dit biedt daarom vaak wat meer tijd om te bezichtigen en te onderhandelen.

Kijk verder dan alleen Funda

Uiteraard is het verleidelijk om bij de grootste huizensite van Nederland te kijken. Probeer echter ook verder te kijken. Zoals naar de lokale makelaars in de stad of het dorp waarin jij wilt gaan wonen. Zij weten namelijk al voor langere tijd dat een huis te koop komt te staan.

Sommige mensen proberen het eerst lokaler hun huis te verkopen voordat ze het op Funda plaatsen. Als jij jouw droomhuis gespot hebt voordat het op een grote huizensite geplaatst wordt, vergroot dit de kans dat jij jouw droomhuis daadwerkelijk kunt kopen.

Maak een profiel van jezelf

Als jij voor jezelf op papier kunt zetten wat voor huis jij wilt en wat voor bedrag jij te besteden hebt, moet je dat vooral niet laten. Maak gewoon een profiel van jezelf en maakt dit bekend bij enkele makelaars uit de regio. Wellicht benaderen zij jouw voordat ze het openbaar maken dat het verkocht gaat worden. Wanneer de makelaars niets voor je kunnen vinden, is het wellicht verstandig nog eens kritisch naar je profiel te kijken.

Goede voorbereiding

Bij het kopen van een huis komt vaak een bepaalde emotie bij kijken. Het is belangrijk jezelf niet te laten verblinden door die emotie. Dit kan ervoor zorgen dat je te hoog gaat bieden. Het is belangrijk eerst scherp te hebben wat je precies wilt en te controleren of dit ook daadwerkelijk aanwezig is. Is dit aanwezig? Vergeet dan ook niet dat alles er soms beter uitziet dan het daadwerkelijk is. Een bouwkundige keuring kan hier dan van pas komen. Verder is het wellicht verstandig om een familielid mee te nemen die hier kritisch naar kan kijken. Dit kan voorkomen dat je tegen onaangename verrassingen komt te staan.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn