TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Een huis kopen, een hypotheek en de bouwkundige keuring

Het is verstandig om te leren wat je kunt veroorloven voordat je naar huizen gaat kijken. De beste methode om een ​​huis te krijgen is door een hypotheek aan te vragen. Een ouder persoon met een hogere waarde komt meestal in aanmerking voor meer dan een jongere persoon met dezelfde huiswaarde tegen dezelfde verwachte rente.

Waar je rekening moet houden voordat je een huis koopt

De meeste hypotheekadviseurs vragen of je een bouwkundige keuring hebt laten doen op de woning, ze kunnen het rapport bij je opvragen. De reden hierachter is dat je zo een beetje zekerheid hebt als je het huis koopt. De woning is dan gekeurd door een onafhankelijke partij en zo ben je ook voorbereid op onverwachte kosten. In het rapport staat informatie en een overzicht over de gebreken van de woning.

Waar wordt er op gecontroleerd tijdens een bouwkundige keuring?

Verwarming en C.V

Dakconstructie

Dakpannen

Draagconstructies

Keuken en afwerkingen

Waterinstallaties

Kruipruimtes

Kredietwaardig na een bouwkundige keuring

Als u op zoek bent naar een huis, moet uw aanvraag kredietwaardig zijn en heeft de verkoper uw aanbod geaccepteerd. Voor veel mensen gebeurt het kopen van een huis gewoon wanneer de tijd perfect is. Of u nu uw allereerste huis wilt kopen of een huidige woning wilt herfinancieren, wij anticiperen u tijdens de procedure, elke stap op weg.

Woning kopen is voor sommige een beangstigende ervaring

Als u overweegt een woning te kopen, bekijk dan onze andere artikelen over thuisaankopen voor meer informatie over voorbereidende stappen, financiering en alles er tussenin. Voor sommigen is het kopen van een huis een beangstigende ervaring, maar dat hoeft niet. Als u met uw partner een nieuwe woning koopt, kun je samen beslissen over de uitgaven en kan het best een leuke ervaring zijn.

 

Als u van plan bent om samen met uw partner een huis te kopen, moet u er rekening mee houden dat de financiële situaties van u en uw partner in aanmerking worden genomen door kredietverstrekkers, en dat het risico meestal afhankelijk is van het individu met de slechtere financiële situatie. achtergrond. Als u weet dat u vele jaren in huis bent, is een lening met een vaste rente waarschijnlijk uw beste optie.

 

Misschien is het meest intimiderende deel van de aankoop van een huis het aanvragen van een hypotheek. Hoe dan ook, zonder een bouwtechnisch rapport is het onverstandig om een huis te kopen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn