TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Hypotheekrente

De basis voor het afsluiten van een hypotheek is natuurlijk de hypotheekrente. Bij lage hypotheekrente heeft u immers ook lage hypotheek maandlasten. Voor een goedkope hypotheek wilt u dus ook een scherpe hypotheekrente. U moet hiervoor met de volgende punten rekening houden.

Hypotheekrentes overzicht

Bij het kiezen van een hypotheekvorm speelt de hypotheekrente een belangrijke factor. De hypotheekrentes kunnen namelijk sterk verschillen tussen alle hypotheekvormen. Per hypotheekvorm wordt de hypotheekrente op een andere manier bepaald. Bijvoorbeeld bij een lineaire hypotheek blijft de hypotheekrente over de gehele looptijd gelijk. De rente is dan wel relatief hoog maar u weet wel exact waar u aan toe bent.

Een ander voorbeeld is de groeihypotheek, dan groeit de hypotheekrente mee met uw inkomen. In het begin is de hypotheekrente dus laag en heeft u lage maandlasten. Echter zullen deze maandlasten stijgen tezamen met uw inkomen. Laat u dus niet verleiden door een direct lage hypotheekrente maar laat u goed informeren.

Het aantal jaren dat u verwacht nodig te hebben voor het aflossen van uw hypotheekvorm heeft ook invloed op de hypotheekvorm die u kiest. Zo zou het bijvoorbeeld gunstig kunnen zijn om direct te starten met een aflossingsvrije hypotheek aflossen terwijl het bij een andere hypotheekvorm juist onverstandig is.

Hypotheekrente verwachting per hypotheekverstrekker

Een ander punt waarover u zich goed moet laten informeren zijn de verschillende hypotheekverstrekkers. Per hypotheekverstrekker kan de hypotheekrente sterk verschillen. Natuurlijk heeft u per hypotheekverstrekker ook verschillende voordelen en nadelen, hierin moet u dus een goede afweging maken. U kunt zelf bij alle hypotheekverstrekkers een hypotheekofferte aanvragen maar u kunt ook naar een hypotheekadviseur gaan. Hij zal alles voor u vergelijken en de beste hypotheek voor u kiezen.

Actuele hypotheekrente berekenen

Om een indicatie te krijgen van de hypotheekrentes die u moet betalen kunt u zelf eenvoudig online uw hypotheek maandlasten berekenen. Via handige online tools kunt u zo precies berekenen wat uw hypotheekrente is en wat u dus gaat betalen. Daarnaast kunt u ook uw maximale hypotheek berekenen en een indicatie krijgen van welke hypotheekrente bij uw maximale hypotheek hoort. Let er wel op dat het hier alleen om indicaties gaat, voor echte cijfers kunt u een offerte aanvragen. Uw executiewaarde berekenen kan bijdragen aan een betere hypotheek berekening en dus invloed hebben op uw hypotheekrente.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn