TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Nationale Hypotheek Garantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie kunt u zeer veilig een verantwoorde en goedkope hypotheek afsluiten. De NHG is in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen die een hypotheek hebben in de problemen komen wanneer zij tijdelijk hun hypotheek maandlasten niet kunnen betalen. Door een bepaalde garantie te bieden wil de overheid de woningmarkt stimuleren.

Hoe werkt de Nationale Hypotheek Garantie?

Bij een hypotheek die wordt verstrekt met de Nationale Hypotheek Garantie staat de Stichting Waarborgfonds er garant voor dat de maandlasten altijd betaald zullen worden. Doordat de hypotheekverstrekkers deze zekerheid hebben kunnen zij ook een lagere hypotheekrente bieden. Dus naast meer zekerheid is een NHG hypotheek ook nog eens een goedkope hypotheek.

Voorwaarden Nationale Hypotheek Garantie

Aan de Nationale Hypotheek Garantie zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden verbonden. Lees hier over deze voorwaarden en kom er achter of een NHG hypotheek ook voor mogelijk is:

  • De betreffende woning mag (inclusief overige kosten) niet meer kosten dan € 350.000,-. Dit bedrag is in 2008 verhoogt om de huizenmarkt te stimuleren.
  • Uw financiële situatie moet in orde zijn, dit wordt kritisch bekeken door de NHG zelf. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar werk en of u een BKR registratie heeft.
  • De woning moet u hoofdverblijf zijn, NHG geldt dus niet voor een 2e woning.
  • De hypotheek mag maximaal maar voor 50% bestaan uit een aflossingsvrije hypotheek.

Als u aan deze voorwaarden kunt voldoen is de Nationele Hypotheek Garantie een zeer interessante optie voor u. Wij adviseren u te laten adviseren door een erkende hypotheekadviseur.

Normen Nationale Hypotheek Garantie

De normen voor Nationale Hypotheek Garantie zijn in 2008 aangepast in verband met de kredietcrisis. De hypotheekmarkt zakte ernstig in elkaar, de hypotheekmarkt een nieuwe stimulans te geven is de norm voor NHG sterk verhoogd zodat veel meer mensen in aanmerkingen komen voor Nationale Hypotheek Garantie. Momenteel is de norm voor NHG voor de aankoop van een woning € 350.000,-, deze verhoging is echter tijdelijk. Deze zal binnen enkele jaren weer teruggebracht worden.

NHG interessant voor u?

Indien u denkt dat de NHG interessant is voor u adviseren wij om diverse hypotheekoffertes aan te vragen met NHG. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn