TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Passief inkomen met internet

Wil jij met het internet een passief inkomen opbouwen? Steeds meer mensen verdienen geld via het internet. Vaak als bij-inkomsten, naast een beroep. Maar ook zijn er mensen en ondernemers die van het geld verdienen via internet hun hoofdinkomen hebben gemaakt. In dit artikel leggen we je uit hoe je de basis opzet voor een goed passief inkomen door gebruik te maken van het internet. We geven een overzicht van de verschillende mogelijkheden en enkele tips om het maximale uit je online business te halen.

Mogelijkheden

Geld verdienen via internet kan al sinds het internet bestaat. Maar de laatste jaren zijn er steeds meer mogelijkheden bij gekomen. Op zich is het niet gek dat er zoveel geld te verdienen is op het internet, want overal waar mensen zijn is geld te verdienen. Het voordeel van het internet is dat het 24/7 gebruikt wordt, door alle doelgroepen en je dus altijd en overal geld kan verdienen. Dit kan op de automatische piloot, wat betekent dat je zelf nauwelijks meer iets hoeft te doen als je eenmaal een lucratieve zaak hebt opgezet. Passief geld verdienen is echt iets van nu.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar om je toch een beetje op weg te helpen, maken we de verdeling in drie categorieën:
Websites
Beleggen
Sociale media
Webshops

Websites

Een website is een goede manier om geld te verdienen. Je kan kiezen voor een niche site, waarmee je een specifieke doelgroep bereikt. Bijvoorbeeld een website over voetbal. Je informeert dan over de sport, noemt data en uitslagen van wedstrijden en geeft profielen weer van topspelers en –clubs. Aan de zijkant staan bijvoorbeeld banners of advertenties, of je koppelt er een webshop aan en verkoopt merchandising. Een ander voorbeeld betreft een website met dieetproducten. Je informeert over afvallen en gewicht verliezen, maar biedt ook diëten aan. Al dan niet op affliliate-basis of dankzij Google Adsense.

Beleggen

Ook beleggen is een manier van geld verdienen die je tegenwoordig makkelijk kan toepassen. Je hoeft er namelijk de deur niet meer voor uit. Er zijn vele platformen te vinden die zowel voor beginnende beleggers als voor gevorderde en ervaren beleggers kunnen leiden tot heel veel successen. Wie weet ben jij wel de volgende succesvolle belegger.

Sociale media

Met name Youtube kan een cashing machine zijn op het gebied van sociale media. Deze streamingdienst bevat miljarden video’s. Per dag worden er meer zoekopdrachten via Youtube uitgevoerd dan via een zoekmachine, zoals Google (tevens eigenaar van Youtube). Door advertenties naast je kanalen en video’s te plaatsen, of zelfs in je video’s, kun je per video een paar cent verdienen per keer dat er naar gekeken wordt. Je moet dan inderdaad veel kijkers hebben, maar veel sterren hebben aangetoond dat het a) niet moeilijk is om aan veel views te komen en b) de meest nutteloze en makkelijke filmpjes al garant kunnen staan voor succes. Wat dacht je van een vader die een doos speelgoed uitpakt en uitlegt wat er te zien is? Dit is een succesnummer en kan vele honderden euro’s aan passief inkomen per maand opleveren.
Los van Youtube kun je natuurlijk ook andere sociale media inzetten om geld te verdienen. Instagram bijvoorbeeld, maar ook Facebook en Twitter lenen zich hier uitstekend voor.

Webshop

Een online winkel is een andere tak van sport. Je moet hierbij inzoomen op een specifieke doelgroep en proberen deze doelgroep producten te laten komen. Dit kan aardig wat werk zijn, maar ook lonend als je in je niche uitblinkt. Bedenk wel dat grote webshops als Coolblue en Bol.com altijd concurrentie zullen blijven. Desondanks kun je veel verkeer naar je webshop krijgen als je gebruik maakt van een blog of van sociale media. Op die manier kun je in beperkte tijd een vaste klantenkring opbouwen aan wie je regelmatig een inkomen haalt. Het bouwen van een webshop is echter wel veel werk. Het is dan ook aan te raden om eerst ervaring op te doen met andere vormen van online geld verdienen, alvorens een webshop uit de grond te stampen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn