TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij een levensverzekering gecombineerd wordt met een hypothecaire geldlening. U spaart via de levensverzekering voor de aflossing ineens aan het einde van de looptijd. U betaalt maandelijks een rente en een premie. Deze premie bestaat uit een spaarpremie en een risicopremie.

Wat zijn de voordelen van een spaarhypotheek?

Bij de spaarhypotheek bent u er altijd zeker van dat de hypotheek op de einddatum wordt afgelost. Dit geeft zekerheid. Het opgebouwde kapitaal is geheel belastingvrij, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de beleggingshypotheek. Bij een hoge hypotheekrente is de spaarhypotheek extra interessant, omdat de rente die u ontvangt dan ook hoger is en dus de spaarpremie lager is. Dit weegt op tegen de hogere hypotheekrente, omdat deze aftrekbaar is van de belastingen.

  • Belastingaftrek van het rentedeel gedurende de hele periode.
  • Het rendement uit het opgebouwde spaartegoed is gelijk aan de hypotheekrente die wordt betaald.

Wat zijn de nadelen van een spaarhypotheek?

Bij de spaarhypotheek kent men weinig vrijheid en geen mogelijkheden om van het opgebouwde kapitaal iets over te houden. De spaarhypotheek is dus weinig flexibel. Daarnaast gaat de hypotheekpremie omhoog wanneer de hypotheekrente daalt, dus gebeurd om wel het spaardoel te bereiken.

Voor wie is een spaarhypotheek interessant?

Veel starters kiezen van oudsher voor een spaarhypotheek. Echter met de huidige hypotheekrente en hoge rendementen op de aandelenbeurzen kiezen velen toch liever voor de extra mogelijkheden van de beleggingshypotheek.

Spaarhypotheek berekenen

Aangezien een spaarhypotheek veelal hoort bij een maatwerk hypotheek, raden wij u aan om bij een hypotheekadviseur uw spaar hypotheek te laten berekenen. Spaarhypotheek berekenen is essentieel voor uw totale hypotheek maandlast aangezien dit vaak een groot deel van uw maandtermijn bedraagt.

Waar kan ik voor een spaarhypotheek terecht?

Aangezien de spaarhypotheek een zeer populaire hypotheekvorm is wordt deze ook door alle bekende hypotheekverstrekkers aangeboden. Laat u zelf goed informeren door onafhankelijke hypotheekadviseur zodat zekerheid weet dat u een goedkope hypotheek afsluit.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn