TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Overwaarde hypotheek

U heeft overwaarde op huis en wilt deze gebruiken benutten? U kunt dan kiezen voor een overwaardehypotheek. Een overwaarde hypotheek is eigenlijk een tweede hypotheek waarmee u de overwaarde van uw huist kunt inzetten. Door deze overwaarde in te zetten kunt u vaak tot boven honderd procent van de executiewaarde van u woning lenen. Voor de vorm van een overwaardehypotheek wordt vaak gekozen voor een aflossingsvrije hypotheek.

Lage rente met de overwaarde hypotheek

Met een overwaardehypotheek ontvangt u in feite een normaal krediet tegen hypothecaire zekerheid, hierdoor is de rente op dit product vaak laag. Hierdoor is de overwaardehypotheek meestal een goedkope hypotheek en een voordeligere optie dan een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Voordelen overwaarde huis hypotheek

Het benutten van de overwaarde op uw huis via een overwaardehypotheek biedt een aantal interessante voordelen:

  • Wanneer u het geld gebruikt voor onderhoud of verbetering van uw woning, kunt u de hypotheekrente aftrekken van de belasting. U betaalt dus weinig maar uw huist wordt meer waard.
  • De rente van de overwaardehypotheek is lager dan die van lopende leningen. U kunt de overwaarde dus gebruiken om leningen af te lossen en te besparen op uw maandlasten.
  • Alles wat u aflost van uw overwaardehypotheek kunt u later weer opnemen. Dit werkt hetzelfde als een doorlopend krediet.

Wanneer is de overwaardehypotheek geschikt?

U moet altijd een taxatierapport op laten stellen waaruit uw overwaarde blijkt. Bovendien betaalt u ook notariskosten, dus de overwaardehypotheek is vaak alleen interessant bij hoge bedragen. Om zeker te zijn of een overwaarde hypotheek voor u interessant is kunt u contact opnemen met uw hypotheekadviseur, hij kan u exact vertellen wat de meest voordelige optie is voor u.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn