TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Hybride hypotheek

Een hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek waarbij u de mogelijkheid krijgt om, afhankelijk van de beleggingsmarkt te kunnen wisselen tussen sparen en beleggen. Vindt u het leuk om regelmatig de beursen te analyseren en daarmee uw voordeel te kunnen doen? Dan is deze hypotheek u op het lijf geschreven. Deze pagina is ingericht als hybride hypotheek wiki met allerlei informatie die u moet weten over de hybride hypotheek! Voeg deze wiki dan ook toe aan u favorieten of stuur daar naar een vriend of familie!

De voordelen van de hybride hypotheek?

  • Grote flexibiliteit.
  • U kunt per inleg bepalen wat u wilt doen.
  • Wilt u sparen, dan spaart u.
  • Wilt u beleggen, dan belegt u.
  • Maar let op, het gaat hier steeds om de inleg die u nog moet doen.
  • Het switchen van het gehele kapitaal ligt meestal moeilijker, maar dit verschilt per aanbieder.

De nadelen van een hybride hypotheek?

Een nadeel van een hybride hypotheek is de bewerkelijkheid. U moet aardig verstand hebben van sparen, beleggen en de economische vooruitzichten om steeds de goede keuzes te maken. Dit kan ervoor zorgen dat uw beslissingen op een korte termijn gebaseerd zijn, terwijl uw hypotheek een lange termijn aangelegenheid is.

  • Profiteren van belastingaftrek van het rentedeel.
  • Beleggingsdeel kan een hoog rendement opleveren.

Hybride hypotheek verzekering

Wanneer er aan aflossingsvrije hypotheek een levensverzekering wordt gekoppeld ontstaat er de hybride hypotheek. Met deze verzekering wordt aan het einde van looptijd de hypotheekschuld in één keer afgelost. Iedere maand dient er hypotheekrente over de complete hypotheek betaald te worden, plus de premie voor deze hybride hypotheek verzekering.

Voor wie is de hybride hypotheek interessant?

De hybride hypotheek is interessant wanneer u beleggen interessant vindt, maar ook realistisch genoeg bent om te zien dat het ook weleens minder kan gaan met de beurskoersen. Een switch naar een spaarhypotheek biedt u dan meer zekerheid. Hiervoor moet u wel goed op de hoogte zijn en blijven van actuele economische ontwikkelingen. Een spaarhypotheek kan tevens zorgen voor lagere rendementen wanneer de beurskoersen wel omhoog schieten. Ons inziens is de hybride hypotheek een product voor iets hoger opgeleiden met een goed financieel toekomstperspectief. Bij de hybride hypotheek wordt u geconfronteerd met bonussen en boeterentes. Hiernaast zijn de constructies en voorwaarden behoorlijk ingewikkeld.

Hybride hypotheek berekenen

Om te kijken of de hybride hypotheek voor u ook de goedkoopste hypotheek is kunt u dehypotheek online berekenen. U weet dan exact hoeveel u kunt lenen en welke hypotheek maandlasten daarbij horen. Twijfelt u daarna nog? Neem dan contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur, hij of zij zal u advies op maat geven.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn