TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Hypotheek oversluiten

Wanneer u nu hoge maandlasten heeft kunt u uw hypotheek oversluiten bij een andere hypotheekverstrekker. De kans is namelijk groot dat u enkele jaren na het voor het eerst afsluiten van uw hypotheek nu wel een goedkopere hypotheek kunt afsluiten.

Kosten oversluiten hypotheek

Het oversluiten van een hypotheek komt er in feite op neer dat de oude hypotheek stopt en u een nieuwe hypotheek afsluit. Dit brengt wel kosten met zich mee, daarom is oversluiten ook niet altijd voordelig. Wanneer u op de lange termijn wel een lager rentetarief heeft kan het voordelig zijn. Kijk voor oversluiten is altijd bij uw huidige hypotheekverstrekker, dat brengt vaak niet zoveel kosten met zich mee.

Boete hypotheek oversluiten

De kosten die horen bij het oversluiten van een hypotheek zijn in feite een boete. Immers u breekt eigenlijk contractbreuk omdat u uw oude hypotheekcontract verbreekt. Hoe hoog deze boete is hangt er onder meer vanaf hoelang uw hypotheekcontract nog doorloopt en hoe hoog het bedrag van uw hypotheek is.

Hypotheek oversluiten bij verhuizing

Wanneer u gaat verhuizen is de kans groot dat u of een duurder huis koopt of juist een goedkoper huist koopt. In beide gevallen sluit de uw hypotheek niet meer optimaal aan bij uw persoonlijke situatie, u kunt dan uw hypotheek oversluiten. Wanneer u een goedkoper huis koopt kunt u uw overwaarde gebruiken om een deel van uw hypotheek af te lossen of om iets anders te financieren. Vaak kunnen uw maandlasten dan om laag. Wanneer u een duurder huis koopt kunt vaak wel een scherpere hypotheekrente afdwingen omdat u al bekend staat als goede betaler.

Hypotheek oversluiten bij verbouwing

Wanneer u uw huis gaat verbouwen kost u dit vaak een flinke som geld. Om aan dit geld te komen kunt u besluiten uw hypotheek over te sluiten in een hogere hypotheek. Dit betekent niet direct dat u meer gaat betalen. Het komt vaak voor dat de voorwaarden voor een hypotheek nu beter zijn waardoor u lagere hypotheek maandlasten zult hebben.

Wat is het beste moment voor oversluiten?

Meestal is het beste moment voor hypotheek oversluiten het einde van een rentevaste periode. Maar over het algemeen verschilt het erg per situatie, u kunt zich dan ook het beste laten adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Hypotheek afsluiten welke kies je?

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn