TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Hypotheek met BKR registratie

Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft is het een stuk lastiger om een hypotheek af te sluiten. Tegenwoordig zijn er echter wel degelijk mogelijkheden voor een hypotheek met BKR registratie. Er zijn speciale aanbieders op de markt die u graag bij staan bij het afsluiten van een hypotheek ondanks u BKR registratie. Vaak is het wel zo dat er aan de BKR hypotheek extra voorwaarden zitten er verbonden waar u rekening mee moet houden.

Offerte voor hypotheek met BKR

Ondanks uw BKR codering kunt u het best toch gewoon een hypotheek offerte aanvragen. De hypotheekadviseur zal dan een beter inzicht krijgen in uw financiële situatie en kan dan de overweging maken of een BKR hypotheek mogelijk is. Wanneer de ‘gewone’ hypotheekadviseur u niet verder kunt helpen kunt u terecht bij partijen die gespecialiseerd zijn in het afsluiten van hypotheken ondanks een BKR registratie.

BKR codering en toch een hypotheek?

Of u toch een hypotheek kunt krijgen ondanks uw BKR registratie, hangt sterk af van de situatie waar zich in bevindt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u nog een BKR codering heeft terwijl u al wel schoon schip heeft gemaakt in uw financiële situatie. Als dat zo is zijn er voldoende partijen die u graag willen helpen bij het afsluiten van een hypotheek met BKR.

Het kan ook zijn dat maar een zeer lichte BKR codering heeft, bijvoorbeeld door het niet betalen van uw telefoonrekening. Ook in dit geval is het afsluiten van een goedkope hypotheek met BKR vaak een probleem. Natuurlijk kan het ook zijn dat u nog echt een BKR achterstandscodering heeft, dan wordt het een stuk moeilijker. Er zijn echter wel veel partijen die u kunnen ondersteunen bij het verlichten van deze codering. Dan kunt u daarna alsnog aanspraak maken op een hypotheek met BKR registratie.

Gewone hypotheek vs. BKR hypotheek

Wanneer u een hypotheek met BKR registratie afsluit moet u er rekening mee houden dat u vaak aan extra voorwaarden moet voldoen. Dit is het geval omdat het risico bij de hypotheekverstrekker hoger is dan normaal. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat in het begin de hypotheekrente hoger zal zijn normaal. Ook kan het zijn dan niet alle hypotheekvormen voor u mogelijk zijn. Een hypotheek met BKR dus ook niet altijd een goedkope hypotheek.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn