TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

BKR

De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR is opgericht in 1965 om het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) te verzorgen. In dit CKI worden alle betalingsverplichtingen van consumenten bijgehouden die een lening hebben gehad de afgelopen 5 jaar. Dit geldt zowel voor een hypothecaire lening als een consumptief krediet.

Wat is het doel van het BKR?

Het doel van het BKR is eigenlijk tweeledig. Aan de ene kant is het BKR er voor de consumenten maar aan de andere kant is het BKR er ook voor de financieringsmaatschappijen.

Het BKR zorgt ervoor dat een consument niet te veel leent. Dit doen zij door alle aangesloten deelnemers/bedrijven (zoals banken, geldverstrekkers, postorderbedrijven, telecomproviders etc) te informeren over leningen/kredieten of gsm-abonnementen van consumenten. Deze BKR-registratie uit het CKI helpt deelnemers/bedrijven bij het afwegen of het verantwoord is een lening of gsm-abonnement te verstrekken aan een consument. Dit is voor beide partijen verstandig. Hierdoor helpt het BKR voorkomen dat de consument teveel geld leent. Bijvoorbeeld bij het verzekeren van lampen voor een te hoog bedrag.

Dus het BKR bepaald?

Nee, het BKR bepaald niet of u bijvoorbeeld wel of geen hypotheek mag afsluiten.

De verstrekker bij wie de consument een hypotheek aanvraagt beslist uiteindelijk of het verantwoord is. Dit hangt ook af van allerlei andere belangrijke factoren zoals het inkomen, de woonsituatie, de werk situatie en overige factoren. Soms is het dus ook mogelijk om een hypotheek met BKR registratie af te sluiten als er partijen zijn die dat willen. Voor meer informatie over geld lenen met BKR: meer informatie.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn