TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Gratis offerte
Centraal beheerCentraal Beheer Achmea is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Nu berekenen

Executiewaarde berekenen

Wanneer een woning gedwongen wordt verkocht is het bedrag waarvoor dit wordt verkocht de executiewaarde. De executiewaarde berekenen van onroerendgoed wordt altijd gedaan aan de hand van een taxatie.

Executiewaarde berekenen bestaand huis

De executiewaarde van een al langer bestaand huis wordt ongeveer geschat op 80% tot 85% van de vrije verkoopwaarde van het huis. De vrije verkoopwaarde is het bedrag wat het huis zou opbrengen bij een normale ongedwongen verkoop. Het berekenen van executiewaarde is dus redelijk eenvoudig maar heeft direct verband met de vrije verkoopwaarde.

Executiewaarde berekenen nieuwbouwhuis

Om de executiewaarde van een nieuwbouwhuis te berekenen wordt doorgaans 90% van de koopsom van het huis gehanteerd. Dit is hoger dan bij een langer bestaand huis omdat het huis vaak in betere staat is en er dus weinig aan gedaan hoeft te worden.

Executiewaarde berekenen zonder NHG

Als u een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie heeft, bepaalt de executiewaarde hoeveel u kunt lenen. Normaal gesproken is dat maximaal 125% van de executiewaarde. Uw maximale hypotheek wordt dus altijd bepaald aan de hand van deze executiewaarde. Uw executiewaarde kan verbeteren wanneer u een aanbouw aan uw woning heeft, deze vermeerderd dan namelijk in waarde. Vraagt u zich af: Hoeveel kost een aanbouw? Neem dan contact op met een aannemer die hierin gespecialiseerd is.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn